Werkwijze

Hoe verloopt een coachingstraject?

In een kennismakingsgesprek bespreken we je wensen, wat je mag verwachten van mij en andersom.
Als we besluiten om samen verder te gaan, bepalen we het wanneer, waar en, hoe van het coachingstraject, de duur en de kosten.

In het coaching traject verkennen we de coachvraag en bepalen we een eerste coachdoel.
Dat werken we uit met gerichte acties om meer inzicht te verkrijgen in jezelf. We gaan op zoek naar je drijfveren en waar je positieve motivatie uit put en energie van krijgt.
We evalueren regelmatig om de voortgang in de gaten te houden en je krijgt vaak een opdracht mee naar huis.

Wat JIJ wil staat centraal en ook tussentijds kunnen we het plan van aanpak bijstellen.

In het laatste gesprek evalueren we hoe het coaching traject is verlopen en hoe je het ervaren hebt.

Op verzoek neem ik na 3 maanden contact met je op om te horen hoe het gaat en of je ‘op koers’ bent.

Wandelcoaching – ‘ kuieren in de tuin van de Schepper ‘

Ik gebruik wandelcoaching, omdat de natuur rust geeft en het een ongedwongen manier is om zaken op een rijtje te zetten. Lichamelijke beweging stimuleert ook je creativiteit en inspireert. Je komt los van de dagelijkse beslommeringen en de natuur helpt om ‘out-of-the-box’ te denken.

De effecten van de natuur op mensen zijn groots. ‘De natuur heeft zeer positieve effecten op ons geestelijk en lichamelijk welzijn. De natuur blijkt rustgevend en stressverlagend te zijn, ze geeft ons kracht en troost op moeilijke momenten, maakt ons aandachtiger, creatiever, veerkrachtiger. De natuur geeft energie, verbetert de stemming en vermindert depressieve klachten. ‘ (Bron: VANDAAG herfst 2018)

In de praktijk gebruik ik een combinatie van een vaste locatie en wandelcoaching.

“Vertoef hier veel in de buitenlucht. Daar is Mijn zonneschijn. Mijn heerlijke lucht . . . Leef veel buitenshuis. Mijn medicijnen zijn zon en lucht, vertrouwen en geloof. uit ‘Jezus Spreekt deel I’ ,17 aug